Sidvisningar förra veckan

tisdag 13 januari 2009

Watski2StarBaltic, våra "Personliga sponsorer"


Nu har vi äntligen meddelat OXSS att vi har några hyggliga sponsorer som hjälper till med startavgiften. Överens med OXSS om avgiften också. Här är iallafall loggorna på 4 seglingsintresserade firmor.
Bosse o jag håller på som bäst att gå igenom listan på prylar som vi måste komplettera med. ErikB var hygglig o skrev ner allt när vi gick igenom båten tillsammans (ErikB är nog den mest aktiva sponsorn som vi har-tack för all hjälp Erik!)
Det är allt en del saker som faktiskt är jättebra att ha ombord även på semestern.
När det gäller storseglet, som ska kunna revas minst 40% av mastliket...? När jag tittar på bilder på förra W2SB så ser jag inga båtar med rev-öljetter så högt upp? Kör alla med "Trysail"?
Är det nå´n som vet? Bryr man sig inte om detta krav kanske?
Håller också på att montera fasta spinnakergaj-spärrblock(Lewmar) framför genuawinscharna. Sedan måste det dit skotråttor till kicken på varje sida så att man alltid kommer åt kicken från lovart. Vi fick en riktig "kinesare" på Arkö-Runt i augusti på precis fel ställe.... Det går f-n inte att sätta kicken på en avlastare... o samtidigt tro att det ska fungera när man inte kommer åt den i lä. Det borde jag ha fattat..?? Återkommer med lite bilder på detta samt den fiffiga placeringen av spinnakersuggorna långt fram. Tanken är att vi ska köra utan spinnakerbomnedhal precis som på NF:en och Contrasten. Det måste bara funka på den här båten också.
Ett annat problem som också måste fixas är att byta ut single-reef linorna. De 16-slagna trådarna går in i Harkenwinscharnas self-tailing mekanism. Det händer precis varje gång vi revat. Ett h-e att få loss "skiten". Selde´n säger att detta är standard.. Harken skyller på Selden. Vi måste iallafall byta till 32-slagen tamp, annars så funkar det helt enkelt inte.
Se´n är det en hel del annat..
Vem var det som sa att båtägande var en sommarsysselsättning(?).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar