Sidvisningar förra veckan

tisdag 20 januari 2009

Nya Lewmar spärrblock till spinngajarna
På våran gamla Contrast så satte vi dit Lewmar spärrblock framför genuawinscharna som fungerade perfekt till spinngajarna. På dehlern sitter det ett Harken kindblock på varje sida och nu ska jag montera Lewmar spärrblocken ovanpå dessa. En utskuren aluminiumplåt o lite meck i verkstan så var detta fixat. Nu återstår svarteloxering o sedan montering.
Återkommer med ny bild när allt är klappat & klart.

4 kommentarer:

 1. Efter två somrars mjukstart verkar Doris på väg att bli "Kindeborgsk" - dvs att allt som inte fungerar perfekt är utbytt eller flyttat ;-)

  SvaraRadera
 2. de ser bra ut, måste komma ner och se in real!
  Fina tipps in för Watski2star.

  SvaraRadera
 3. Intressant och bra med dubbelkommando på kicken, kan nog undvika några broachar. Kommer ni köra gajarna på rufftaket eller på genuavinscharna? Vi brukar köra på taket, vilket är bra ergonomiskt men ett problem när man behöver vinscnharna till kick, genuafall etc?

  SvaraRadera
 4. Hej Peter! Gajarna ska bara köras på wincharna på rufftaket. Precis som jag hade på Contrasten så ska jag sätta dit två skotråttor (Sailspeed mod större) vid spärrblocken som man kan flytta över spinngajen till om man nu måste åt en av winscharna. Spärrblocken bromsar gajarna effektivt och ger en säkerhet vid sättning då man inte ännu hunnit lägga om på winsch. Liten risk för brända händer. Erfarenheterna från min Contrast 33 (Spinn=85kvm)var att man ofta klarar att skota spinnakern till stor del utan winsch (i lätt/mellanvind och nästan alltid på läns) om det inte blir för tungt förståss.
  När man ska sätta o skota spinnakern så har man väldigt bra kontroll över hela hanteringen, lovartgajen t.ex. kan man direkt lägga fast på skotråttan när man har fått spinnbommen i hyfsat läge.
  Ska ta lite bilder på detta sedan.

  SvaraRadera