Sidvisningar förra veckan

onsdag 12 augusti 2015

Vilket gött väder på NySS Öppna Familjekappsegling 8/8, D34DD Doris o D33cr Cecilia var de snabbaste båtarna på banan


Tyvärr lite sen start, men medvetet, litade inte riktigt på nya GPS:ens tid eftersom det skiljde 5 sek mot min radiocontrollerade armbandsklocka. Lite skumt, måste kolla upp varför.

Dehler 34DD Doris seglade som enda båt den 10M långa banan under 2 timmar. Björn Hultgren i sin "nya" Dehler 33 var näst snabbaste båt runt banan på Örsbaken. 7,56 knop hade vi som maxfart men genomsnittsfarten blev bara drygt 5 knop pga en lite seg plattläns från Marieskärspricken till Broken. Första benet var dock en härlig kryss på 1M  i c:a 4 m/s. Så här i efterhand kanske banan skulle körts medurs, då hade vi fått en fin kryss ända upp till pricken vid Marieskär..?  
Tessan o Annika satt i lovart med sina "söta tassar"...

På vägen ner till Gubben o Gomman nådde vi faktiskt hela 7,56 knop.


Släkten är värst o bror Johan var 42 sek före i mål i sin nedpimpade Banner 33. Stort grattis till Johan med besättning i Bannern, som blev den enda båt som vi inte riktigt hann ifatt.

42 sek. före i mål kom Bannern.. Beräknad tid dock bara 11 sek.
Det skulle alltså varit lite kortare tid mellan starterna för alla.
Senast 2014 var vi 38 båtar på startlinjen, o precis som NySS ordföranden Karl-Inge sa på festen så kan man inte bara skylla på M-båtsseglarna som var o seglade SM i Nynäshamn. Dom skulle kanske ha ställt upp med 6-7 båtar till?

Happy crew i Doris! Nu fulltankad med 160 liter vatten.. :-) Fast några Wirendalare hade nog hamnat i fel båt här?


Efterföljande kräftskiva med prisutdelning var som vanligt skoj. Stefan Hultman var i sitt esse o fixade så alla sjöng... :-) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar