Sidvisningar förra veckan

måndag 16 september 2013

Walk over till Byxelkroken 2013

Doris säger adjö till Byxelkroken även i år. Byxelkroken är OK men det som magar emot lite det är trots allt 150NM transport samt att banan vanligen är mest halvvind/slör genom sin sträckning..
Den triangelformade Arkö Runtbanan är nog min favorit när det gäller skärgårdssegling.
Kanske provar en helt annan "krok" 2014 i Västerås?
Delar av besättningen på bilden inkl mig själv kommer att träna lite inför ARC 2014 istället. Nej inte med Doris men väl en HR 42 (inte racing kanske men väl ett riktigt häftigt äventyr från Kanarieöarna till Västindien/S:a Lucia)!
Stefan K

7 kommentarer:

 1. Aj,aj hade tänkt om jag kunde få lite häng på dig iår. Men 150Nm kräver ju lite motivation.
  Vet inte om det går att göra så mycket åt banan, Västervik och Byxelkrok ligger där det ligger. Brukar ju vara bra stämning i Byxelkrok.
  Hoppas att vi ses ett annat år. Kanske seglar jag Arkörunt det var länge sedan sist.

  Hälsningar
  Patrik Svensson X-99

  SvaraRadera
 2. Patrik, nog skulle man kunna göra en alternativ bansträckning runt Västerviks angöring?
  Arkö-banan är triangelformad, lättnavigerad och enkel för såväl tillresta som familjeseglare. AR skulle må bra av lite marknadsföring både innan o efter racet. Det är nog lite på "G" där. 100 startande är ingen utopi med rätt "omtag".
  Hälsningar
  Stefan K

  SvaraRadera
 3. Hej Stefan & Patrik, Jag tror definitivt på alternativa banor beroende på väder. Årets hemsegling hade kunna gå via Kungsgrundet, Karlman eller Västerviks angöring och då gett en kryss på ca 7 NM in mot mål. Det skulle ge mer variation, känns lite tradigt att segla i samma "dike" båda dagarna och det blir sällan någon riktig kryss. Tror detta skulle öka antalet tillresande båtar. Kanske är något vi alla kan fråga WSS om de haft några sådana funderingar.
  Hälsningar
  Per Dyberg

  SvaraRadera
 4. Kan rekommendera ARC, seglade den med en kompis Swan 47:a.2008, en väldigt trevlig segling och mycket välorganiserad och trevliga arrangemang på St Lucia.
  Kan även rekommendera Höstkroken i Västerås var med i fjol och i år. Mycket trevligare än så blir knappast ett segelarrangemang, gäller både bana och aktiviteter i land. ca 80 båtar deltog.
  Hälsningar
  Bertil i Trixie 41 (Dehler 32)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bertil! Höstkroken siktar vi nog på 2014. Byxelkrok banan är lite tråkig, mest ligga o halka på halvvind i samma spår fram o tillbaka. Man borde nog ha ett ban-alternativ typ runda Västerviks angöring eller nå´t när det passar vindarna.
   Byxelkrok är ju skittrevligt annars, men då kan man ju dra dit helgen innan :-) ?
   ARC ska bli riktigt kul. Båten (HR42) går ner i maj 2014. Vinterförvaras sedan i Portugal nästa vinter. Sannolikt så kan vi inte segla ARC förrän november-december 2015.
   Seglarhälsningar
   Stefan K

   Radera
 5. Per, om jag vore arrangör så skulle jag vara glad om det fanns åtminstone två banalternativ att välja på. Byxelkroken-Kungsgrundet-Lucerna skulle väl funkat väldigt bra i år på hemseglingen.
  Kanske lika svårt o ändra så´nt här som att ändra i successionsordningen?

  SvaraRadera
 6. Misstänker att en del skulle sakna skärgårdsseglingen om man går direkt, går ju iofs att gå ut till kungsgrund ifrån buss-grund blir ju lite längre bana.
  Men det kanske vore kul med två olika banor lördag,söndag.
  Kan ju höra med kappseglingskommiten.
  // Patrik

  SvaraRadera