Sidvisningar förra veckan

söndag 5 februari 2012

Nu lyser solen in i båtskjulet på Doris... Dags att göra upp fixa-listan 2012. Inga stora saker, men en del smått o gott. Återkommer om det snart.

Bara lite vax o finputs på Doris kvar. Behöver jag skriva att jag gillar den här båten??
På Brandholmens Båtklubb där vi ligger finns det nästan 300 båthallar(+ ett hundratal uteplatser). Våran hall är den större typen på 15x5 meter. Fantastiskt lyxigt att ha en egen båthall med stor skjutdörr, betonggolv o lysrör. Masten har vi hängt upp diagonalt på ena väggen. Dessutom har jag byggt ett loft med en liten verkstad under. Arbetsbänk med skruvstycke o tryckluft m.m. finns självklart på plats :-)
Hur kunde det bli så här jäkla bra då? Jo, våra gamla båtskjul skulle bli bostadsområde och PEAB byggde upp nya hallar som betalning till kommunen för att de fick marken där våra gamla båtskjul stod. Dom gamla kan man faktiskt kalla för just "båtskjul"..
Stort tack till Nyköpings kommun för detta. Det kunde bara inte blivit bättre!
StefanK


7 kommentarer:

 1. Doris har ju namnsdag idag. Grattis!

  SvaraRadera
 2. Här är din fixa-lista:
  1. Måla botten
  2. Sjösätt
  3. Masta på
  4. Se-gla-ut ;-)

  SvaraRadera
 3. Niklas tack, fa´n du har bättre koll än jag.. :-) Doris Day, kan man kanske säga!
  Erik B, det är faktiskt en del som ska ordnas. T.ex. måste flaggan tvättas o strykas..
  StefanK

  SvaraRadera
 4. Flaggan kanske du kan smyga ner i salongens tvättkorg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Erik,ja möjligen under race. Annars så flaggar jag i princip hela sommaren natt som dag. Till mångas förtret, jag är inte så där himla "rojalistisk" till min läggning.
   StefanK

   Radera
 5. Låter sweet med egen hall. Är prislappen lika sweet också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo den är nog minst lika sweet faktiskt. I Nyköping är det inga stockholmspriser direkt.. Fakturan för 2012 kom just. Jag betalar till klubben 2151,-/år totalt inkl el. m.m.
   Sedan kostar medlemsavgiften i www.brandholmen.se 300,-/år. Det blir en månadskostnad på 205,-. Mer betalar man inte.

   Jag köpte min båthall 1991 för 28000,-(då 4x11m). Sedan flyttade kommunen oss och det kostade inte oss medlemmar ett dugg att få helt nya hallar. Många liksom jag bytte då upp oss till lite större hall och fick då lägga till kostnaden för detta(+20 000,- för en 5x15m som är nästan dubbelt så stor och med en klart högre takhöjd). Är faktiskt nere i båthallen nästan varje dag o fixar. Vi bor rätt nära, man cyklar lätt på 10 minuter.
   StefanK

   Radera