Sidvisningar förra veckan

söndag 15 januari 2012

Watski 2StarB 2012 (Nostalgibilder från starten 2010)

Henrik Borg:s fina one off Mithril bakom oss o Fredrik Lindahls Dehler 34DD, Anna i lä (lägg märke till 19/20 riggarna på alla tre där Mithril har minsta kaltoppen).
Archambault 31 Letto Di Pletto (Engdal&Lewander) har kommit in i blickfånget bakom oss.

2012: Det händer lite grejer på startlistorna.. Airbender Jimmy tillåts inte starta utan 60 cm högt mantåg. Trist kan Jimmy inte ordna till det? Flerskrovarna är bortplockade pga för få anmälda. Också trist.
Janne o jag har inte helt klart om det blir Xena (Arcona 400) eller Doris som vi ska åka med. Huvudspåret är Xena o Janne jobbar på med förberedelserna. Bl.a. så har Xena aldrig seglats med spinnaker trots att Janne köpte båten 2002. Det är faktiskt en hel del praktiskt som måste ordnas. Bottenfinish bl.a. ser sådär ut.. typ rollad husvägg. Se´n vore det ju kul o segla med den, det har jag aldrig gjort. Lite Arcona-träning skadar nog inte..:-)
Doris då? Jo vi håller på o fixar med mätbrevsansökan som ska skickas in senare i vår. Tycker det är bra att alla segelmått o verkliga vikten kollas upp så att det blir ordning & reda. Känns helrätt att man ska få en liten SRS-bonus för det.
Läs mer om detta på; http://segelochpaddel.blogspot.com/
Alla Doris segelmått ligger inom Båtdatabladets mått vilket jag tycker att det finns en klar poäng i. Jag är inte överdrivet förtjust i att hålla på o mecka med andra segelkonfigurationer än det som båten är byggd för. Fler försegel, gennaker, kolmast, fathead, kölmekk eller annat special får nog vänta för min del. Bättre försöka segla/jobba/trimma in det man har istället. Trist.. jo det kan man tycka.. det är klart möjligen skulle jag kunna tänka mig en gennaker för semesterbruk. Inget annat.
StefanK

3 kommentarer:

 1. Tycker att du i grunden har rätt i att behålla standardbåt. En del diskussioner angående SRS är ilskna för att. som de säger, SRS kräver att de köper annorlunda segel än t ex segling i DH, IRC eller ORCi. SÅ är det ju inte utan SRS vill helst ha standardbåtar men tillåter inmätning av andra segel om man nu har det. Vitsen är ju då att man inte ska behöva köpa nya segel utan istället tillåtas att mäta in det man redan har. Sen kommer det kanske att ta några år innan de olika segeltyperna och ytorna trimmats in i formeln så att de ger en korrekt fart/respitberäkning.
  Tror du Janne kan låna in en kompressor och ett par bra tryckluftsslipmaskiner så kan jag ställa upp som avbytare för bottenvåtslipning på spolplattan lite senare i vår. Två som slipar och en som blöter ner med slangen ;-)

  SvaraRadera
 2. Gamla Northstoren gick att starta bra med i alla fall ;-)

  SvaraRadera
 3. Erik, gamla North-storen startade nästan like bra som den nya UK TD-Carbon...
  Arcona-Janne skulle säkert uppskatta att hyra in dig som proffsig medhjälpare. Botten behöver fixas till. Vi vill inte ha något sånt trams att skylla på om vi kommer kasst i racet.
  StefanK

  SvaraRadera