Sidvisningar förra veckan

tisdag 31 augusti 2010

Dehlerkampen Arkö Runt 2010

Bild: Brant spinnakergång på väg till Vinterklasen. Tack för bilden Niklas (Tangosailing)!

Dehlerseglarna var som vanligt med och förgyllde årets Arkö Runt. Den interna Dehlerkampen med de fem deltagande Dehlerbåtarna resulterade i att Dehler 34DD Rabalder fick revansch på oss i år. Kjelle seglade som vanligt skärpt.
1. Enbom, Rabalder D34DD, seglad tid 6.43.49 (Tot 11)
2. Kindeborg, Doris D34DD, seglad tid 6.48.43 (Tot 17)
3. Tjernberg, Vildvittra D33, seglad tid 6.52.02 (Tot 18)
4. Schärnell, D33 seglad tid 6.50.23 (Tot 20)
5. Lundqvist D34SV, seglad tid 7.03.09 (Tot 41)

Tyvärr saknade vi Anders Mathson med sin D29 i år.
Vi kanske borde fixa något pris för bästa Dehler till kommande år?

StefanK

11 kommentarer:

 1. Bra förslag - varför inte en bil. Inte för att jag skulle vilja ha en Hyundai men de går kanske att sälja ;-)
  ... apropå debatten på blur.se...

  SvaraRadera
 2. Vi får väl se om det blir en bil? BMW har ju lierat sig med Bavaria så jag ska kolla med dealern Johan om han kan sponsra med något vassare till 2011?
  Nynäshamns SS har tydligen korat en "fuskare" som totalvinnare enligt debatten på BLUR.se Trist då alla plötsligt blir förlorare.... Nog borde väl seglingsledningen kolla att alla båtar som har angivit SRS Certifikat verkligen har det. Det är ju busenkelt att gå in på www.ssf.se o kolla numera. Hade alla certifikatbåtar på Arkö Runt giltiga certifikat?
  //StefanK

  SvaraRadera
 3. Alla som angett Certifikat på anmälningslistan för Arkö Runt har ett sådant i SSF:s register. Om mått och annat stämmer är ju nästa fråga men jag såg inga konstigheter.

  SvaraRadera
 4. Det var ju bra, det är lite synd bara att så många båtar måste ha certifikat för att man "mekkat". Regelbåtarna är ju okey eftersom SSF tagit bort dom ur listan. Om mått osv. stämmer måste vara upp till varje båtägare att kolla. Den gamla Scandicap/DH regeln medgav t.ex. jättebreda spinnakrar vilket var vanligt tidigare, men tittar man i SRS datablad så kan det se helt annorlunda ut för en s.k. standardbåt. Undrar om folk verkligen kollar sånt? Jag skulle aldrig gnälla på andra det skapar bara osämja, o samma gäller säkert de allra flesta. Certifikatbåtarna är nog mindre problem för de måste ju faktiskt mäta/kolla. Kanske blir bättre nästa år då alla måste ange vissa mått o få certifikat av SSF?
  //StefanK

  SvaraRadera
 5. Erik B...Har du kollat alla båtar? IW 31an också? Den seglar med gennaker på peke, och har gjort så även på W2B. Hittar inget cert på den.

  Angående Kjell Enbom så bör man nog segla riktigt skärpt för att slå den mannen. Han ger sig inte frivilligt direkt ;-)

  SvaraRadera
 6. Niklas, helt rätt om Kjelle, vi har tidigare fajtats en del tidigare när vi seglade NF o Kjelle i sin Cumulus... minns inte då hur vi placerade oss inbördes? Med vår "nya" Doris(2007) så tror jag faktiskt att det nu står 2-2 Doris v.s Rabalder på just Arkö Runt..
  StefanK

  SvaraRadera
 7. Niklas,

  Jag tittade på anmälningslistan och slog upp alla som hade ett "J" i kolumnen "Cert". Några fick jag söka efter båttyp, andra kom bara fram när jag sökte på ägare eller båtnamn. Jag är nästan säker på att jag fick upp IW31:an via ägare då. Kommer ihåg honom eftersom vi seglade om Popeyegennakern innanför Lundarna. Nu fungerar det inte.

  IW31:an var med även på Watski 2 Star och jag har svårt att tro att OXXS är lika innovativa som Nynäshamn ;-)

  Två dagar före start fanns det ingen A22:a. Nu finns det 5 stycken så registret har uppdaterats.

  SvaraRadera
 8. Angående IW 31 så seglar den enligt mätbrevet för standardbåten:
  http://www.ssf.se/tk/SRS/tabell_detalj.asp?3087

  Alltså tillåtet med 2st gennakers. Dock inte samtidigt om man även för spinnaker. På just "den" IW31'an finns endast en gennaker, och den halsas på peke fix i centrumlinjen på båten.
  /Tobbe

  SvaraRadera
 9. Grattis Dehler Club på 3-årsdagen!!!
  Nisse

  SvaraRadera
 10. Hej Stefan,

  Det var ingen rolig dag på Yukai under Arkörunt.
  Precis efter starten där vi faktiskt kom iväg skapligt så körde vi sönder spinnaren. 1 1/2 meters reva i underliket. Men va f-n, en dålig dag på sjön är alltid bättre än en bra dag på jobbet...

  /Per

  SvaraRadera
 11. Per, jag misstänkte det hade hänt nå´t knas. Det var ju spinnakersegling 98% av tiden... då är det ju rätt bra med en hel spinnaker om man så säger.
  Kommer du med upp till UK 23/11?
  Seglarhälsningar
  Stefan

  SvaraRadera