Sidvisningar förra veckan

söndag 9 september 2012

Wild totalvann i en tight Trosa Höstsegling. Men Doris tog hem Dehlerkampen

Första kryss-skotningen på race med nya kolfocken. Kändes helt OK. 332:an framför startade c:a 30 sek före oss o vi funderade mycket på hur vi skulle kunna ta oss förbi.. ;-)
Bortsett från dom duktiga shorthand-gubbarna i Linjetten Wild så var det klart tight i toppen.
Det skiljde faktiskt bara 36 sekunder mellan plac 3-6.. i ett riktigt trevligt race med både sol o byig&vridig VNV vind mellen 6-10m/s. En sak är helt säker o det är att shorthand med lite vindtryck byigt på 10m/s ställer helt andra krav på besättningarna som körde spinnaker i ett så´nt här race. Köra utan spinnaker hade varit klart "chicken" så det "gick bort" långt innan Erik o jag anmälde oss. Taktiskt hade det kanske varit rätt? Men inte kul.
Vi placerade oss på en helt OK 6:e plats totalt just bakom välseglande Axling/Blomberg i en X-332 som låg o kastade skitvind på oss så fort det blev lite krysskotat.. :-(
First 36.7 Skidbladner var snabbast runt banan o Doris var näst snabbaste båt av alla vilket också är helt OK.

Den interna Dehlerfighten blev så här trevlig:
1 Doris, Dehler 34DD/JV
2 Funny, Dehler 29JV
3 Rabalder, Dehler 34DD/JV
4 Chape, Dehler 29JV MkII
5 Gryffindor, Dehler 29JV MkII

Erik B har gjort en bra sammanfattning av seglingen på sin blogg; www.segelochpaddel.blogspot.se

Rabalder försökte komma ikapp oss innan kryssen in i mål men det funkade inte.. sedan ökade avståndet på kryssen efter Svarthällan o vi hade nästa 3 minuter tillgodo i mål :-)
Lite utsläpp i seglen upp till Doftskär. Rabalder strax bakom oss.
Vi hade den j-a... 332:an som låg o "skitade" på oss så fort det blev kryss.. Dom seglade som vanligt skärpt och taktiskt bra. Vi seglade bara ett antal sekunder snabbare än dom runt banan o det borde ha varit minst 25 sek till för att slå dom..
Mathsson D29, Axling x-332 o Curre Larsson D29 strax före oss innan rundningen av Svarthällan som blev sanslöst tight. Sen kom det äntligen en bra kryss upp till Notstickshällan.
332:an gick i mål precis innan oss det var svårt att hitta på nå´t riktigt bra utan att riskera att tappa bort Funny o Rabalder som jagade bakom oss.
Niklas Qvarnström & Co. skötte seglingen med den äran. Inte undra på att Niklas ser glad ut. Det var kanske inte Expressväder riktigt idag för far o son Qvarnström. För lite kryss för att både Express o Dehlerbåtar skulle kunna prestera 100%.
Stort tack Nikas o gänget i TBK för en superhelg!
Stefan K

1 kommentar:

  1. Axile, som kom 5:a, hade 6 sekunder upp till 3:e-platsen. Hade de inte punktmarkerat oss på sträckbogarna och sista biten på kryssen kanske de klarat de få sekunderna ;-)
    Om det skulle gjort att vi kommit före Axile är inte alls säkert men våra chanser hade ökat. Så gentemot oss gjorde Axile det rätta men förmodligen tappade de på det själva.

    Det var en jättekul segling och jaktstarten gjorde att målgången blev väl samlad. Den hemkokta ärtsoppan i det välfyllda klubbhuset ökade på humöret ännu mer inför prisutdelningen!

    SvaraRadera