Sidvisningar förra veckan

söndag 23 september 2012

Märklig kappseglingssäsong 2012

1. Först Watski2Star där Janne o jag seglade med Arcona 400. Vi la ner racet trots att vi låg riktigt bra till, det vara bara en J-120 som var knappt före oss i vår klass då vi bröt. Både Janne o jag var hyfsat pigga o torra då vi bröt straxt söder om Fyrudden. Vi seglar ju för att det är kul. Det kändes faktiskt inte varken "safe" eller kul att fortsätta i kryss ute på öppna havet i 15m/s, grov/krabb sjö, hagel o löfte om ökande vind på efternatten. Dessutom tyckte jag det var synd o segla sönder grejerna. Reslutat: DNF

2. Sedan Arkö Runt där vi seglade klart skärpt hela vägen men våran shyssta snittfart på 4,2 knop runt banan räckte inte, utan innebar att vi kom 10 minuter efter deadline i mål. Resultat: DNF
Nu gjorde OXSS en "halv pudel" o publicerade resultatet på alla som lämnat in målgångskort. 2:a plats totalt där är självfallet helt OK, men men.. Trist för precis alla inblandade inkl OXSS som fick ta emot en hel del kritik för att man inte kortat av banan. Trots allt en eloge för att OXSS kom hem med ett tröstpris..
Resultat (Inoff.):

3. Erik o jag körde Trosa Höstsegling(shorthand o jaktstart), vilket fick kompensera det inställda Byxelkroken. 
Kjell Enbom o Niklas "Tangosegling" Qvarnström pushade för att vi skulle komma dit vilket vi gjorde. 6 Dehler på startlistan kändes som en lagom utmaning. Kjelle ville ha revansch för förra årets Arkö Runt antar jag. Vassa Anders Mathson i sin D29:a Funny insåg vi skulle bli en tuff konkurrent också. Äntligen en segling utan varken DNS eller DNF. Vi slog alla Dehlerbåtar o hade bara 5 båtar före oss i mål. Erik o jag hade aldrig seglat på 2 man tidigare så det var premiär på det. Klart godkänt resultat, det var 18 båtar som alla hade ordning på grejerna. Kul segling med bra inramning och avslutning med ärtsoppa o fika i TBS:s klubbhus.
Se´n kan man tycka att vi borde kappseglat mer förståss. Får bli lite mer aktivitet 2013.
Ombord på Doris med Janne, Björn, Henke, Erik o Bosse funkar så himla bra o vi har dessutom kul, så 2013 längtar jag redan till.
Henke Lundborg med sin X-332 (Inga Grund)t yckte vi borde ut o träna lite tillsammans nästa år. Det vore naturligtvis skitkul X-332 o Dehler 34DD går rätt lika faktiskt, det har vi sett i många race. Våra SRS är också i precis samma härad. Dehlern är tyngre men samtidigt aningen längre i VL. Kryssegenskaperna känns jämnast. Halvvind litet + till Dehlern, läns i mellan/lättvind lite + till X-båten känns det som.
Stefan K
     

     

3 kommentarer:

 1. Höstseglingen var ett mycket bra plåster även för mig efter en kul men kort säsong:
  Jag seglade Pingstregattan i Näverkvarn med First 35, hade en DNC på Harken Shorthanded i Maxin och DNF på Arkö Runt i Doris.

  SvaraRadera
 2. Erik det får f-n bli mer o bättre race 2013. Watski2Star 2013 hoppas jag på Doris igen, det känns som vi har fått riktigt bra speed i båten nu. Vi pratade Gotland R/ÅF med Jannes Arcona.. vi får väl se. Det var några år sedan jag seglade GR (Vision 42 "Power"), vore kul o köra igen.
  Stefan

  SvaraRadera
 3. Känns som att den allmänna båtkonjunkturen lagt sig som en blöt filt över båtsverige i år. Vi har aldrig kört så lite race som i år - nästa år måste det bli skärpning för oss också. Hör av er förresten om ni behöver lite Dehler förstärkning på GR/ÅF - det hade varit skoj!
  Peter
  Safira

  SvaraRadera