Sidvisningar förra veckan

söndag 3 juni 2012

Rickard Bergqvist från Norrköping spikar Watski2StarB 2012 med sin IMX-40

Stort grattis också till erfarne Fredrik Lindahl till Total 2:a i sin Dehler 34DD "ANNA" (se bild ovan på ANNA från ett annat race). Dehler 36:orna Dehluxe och tidigare W2SB vinnaren Jonas Svensson i RUT placerade sig totalt 4:a resp. 5:a vilket är jäkligt bra. Snyggt jobbat alla i detta tuffa race som i princip inte innehöll någon spinnakergång alls. Bomkryss från Kränkan NO till Visby 60 sjömil. En hel del kryss från Västerviks angöring till Oskarshamn. Bomkryss från Oskarshamn till Gustav Dahlen och vidare till Oxelösund i 10-16m/s (85 sjömil) var en riktig "käftsmäll" för oss alla som kanske bara hade fått 4 timmars sömn på c:a 60 timmar.
Känns som nå´n "däruppe" tryckt på knappen "Jävlas".

Man inser att en stor Arcona 400 känns som en rätt liten båt i den mycket krabba och höga sjön som inte sällan sköljer över hela båten. Dessutom ackompanjerad med både hagel o ösregn uppifrån. Ordning ombord, allt 100% fungerande, rätt segelföring&prylar som håller formen och erfarenhet av kryss hårt väder är det som fäller avgörandet.
Dehler JV båtarna bevisar åter sina goda kryssegenskaper vilket är trevligt att kunna konstatera.
Magnus Thorsson i nya Dehler 41JV fick tyvärr en timmes tidstillägg för att ha tjuvstartat med 3 meter i Oskarshamn. Inte hörde dom trumpeten heller. Trist naturligtvis.

Återkommer med en resume straxt om Jannes o mitt race i Arcona 400 XENA.

Stefan

ErikB har skött min blogg under racet. Stort tack för god support Erik!

1 kommentar:

  1. Synd att det blev sådant "mördarväder" men bra att så många tog beslut att bryta innan folk eller båtar kom till skada.
    Kom ihåg att inte gräma er för att ni bröt - vi på land har ingen möjlighet att veta vad ni utsattes för och man tar ju beslutet utifrån det man vet och tycker just då!
    Med erfarenheten och lite eftersnack så kan mycket gott komma ut av tävlingen som t ex att öva mer på segelbyte och att prova även de små seglen i olika kombinationer.

    SvaraRadera