Sidvisningar förra veckan

söndag 20 maj 2012

Watski2StarBaltic: Arcona 400 är det som gäller NU!

40-fotaren Xena (mod 2003) gjorde sin spinnakerdebut lördagen 19 maj, 2012. Riktigt bra att vi kunde kolla att grejerna funkade. Vi har på Jannes begäran gjort Xena så lika Dehler 34 Doris som möjligt, det är viktigt att vi båda känner igen oss o sen funkar tekniken bra i Doris så det är dumt att ändra kanske. Nu är Arconan en betydligt större båt men vi tänker köra med samma typ av spinnakersuggor, och gippmetod. Spinnakerbomnedhal har vi alltså bara som "säkerhet".
Erik B var också med o provade o gav lite bra tips. Själv så hade varken jag eller Erik seglat Arcona tidigare så det var inte bara spinnakern som fick riktigt trevlig premiär.. ;-)

1:a spinnakersättningen kändes kanon. Vädret var också perfekt för vår träning, SO 3-7 m/s.
Hävringe syns i horisonten.
All nytt kräver lite fundering o Janne har en lång lista på små viktiga saker som bara måste fixas. Det viss är skillnad att koppla spinnakerstrumpan i grov sjö, becksvart o 10 m/s..
Det här ska bli riktigt j-a kul. Vi ska inte fega lika mycket som i tidigare race med Doris.
Skulle vädret dock bli kulinglikt så tänker vi dock köra mycket safe och inte ta några onödiga risker. I "normalväder" < 10 m/s så ska vi försöka köra för fullt.
//Stefan

2 kommentarer:

 1. Tycker det är lite mycket Arcona nu på sidan. :-)
  Skönt att se att ni är igång.

  SvaraRadera
 2. Tack Anders! Ska bli kul o segla en äkta "Dehlerkopia". Faktum är att Xena o Doris är barn av samma tid så att säga(designdatum 2002) o det märks . Både Dehler o Arcona är klart potenta båtar och det kändes nästan "som hemma" i Jannes klart större båt. I övrigt kör vi som i Doris helt standard, inga gennakrar, inga Code 0 eller annat special.
  Har du hittat på nå´t kul med Grynet i år då? Kanske tänker om när det gäller Doris, en lite större spinnaker för läns vore kanske inte fel. Doris spinnare är av smal IMS-typ o SRS-mässigt bara på 75 kvm projicerad yta. Samma yta som vår tidigare Contrast 33. C:a 90kvm vore nog mer normalt..? Vi får väl se.
  Glöm nu inte att rapportera in till Dehler Cup 2012. Ni går ju minst sagt bra i Sundet. Även danska seglingar i DH räknas! Det var tyvärr inte många 34SV eller 35 som skickade in resultat 2011... Peter Norberg i 34DD Safira skickade in hela 7 resultat varav 5 bästa räknades. Klockren 1:a. Skärpning övriga till 2012!
  Seglarhälsningar
  Stefan

  SvaraRadera