Sidvisningar förra veckan

onsdag 16 maj 2012

Peter Norberg i Dehler 34JV "Safira" tog en spik i Dehler Cup 2011!

Lite sent omsider så fick jag gravyren klar på min hemsnidade mahognyplatta. Återigen grattis Peter Norberg till bra resultat i Norrland och som förutom vandringspriset också vinner en Speed Puck. Övriga priser skänkta av Dehler Sverige var en Gill jacka och en Musto tröja.
Saknar tyvärr ett antal andra båtars resultat för 2011. Det finns ju många skitduktiga besättningar som aldrig skickat in sina resultat, vilket sannolikt hade ändrat resultatlistan. Dock inte förstaplatsen som blev Peters, inte minst tack vare seger i Klampenköret och andra bra placeringar med över 5 inrapporterade resultat. Vi själva i Doris kom bara upp i 3 resultat varav total 3:a i Arkö Runt gav bra utdelning i Cuppen.
Övriga Dehler 29/33/34SV har tyvärr bara rapporterat in en enda segling så det blir därefter.
Skärpning till 2012!
Mer info om Dehler Cup 2012 på; www.dehlerclub.se
Stefan

2 kommentarer:

 1. Tack Stefan för dina gratulationer (och för ditt engagemang i Dehlercluben). Jag hoppas vi nån gång får segla med/mot varann på riktigt, det skulle vara riktigt skoj.
  Peter

  SvaraRadera
 2. Peter, tack! Jag skickar dig priserna i veckan, beklagar att det tagit så j-a lång tid.... Det vore riktigt kul om du kunde komma ner o köra Byxelkroken på Doris, du fick ju tyvärr lite förhinder förra gången.
  Såklart ska du SRSv mäta Safira. Det är busenkelt, dina segel är väl redan mätta av segelmakaren kanske? Det där v:et ger ju lite bonus i sig eftersom måtten är tagna av en mätman o inte av båtägaren själv (det kan kanske bli lite sisådär då...). Det framgår av SSF:s intententioner om nya SRS. Tycker faktiskt att det är bra med "ordning o reda" och att man slipper viktoptimera som tidigare. Safira är ju Jonas Svenssons tidigare båt o han beställde kanske inte någon extravikt om man så säger.. Safira är säkerligen något lättare än Doris skulle jag tro, men säkerligan ligger vikten på c:a 4900kg, alltså 400 kg extra o släpa på. Kompensation för övervikt eller lite mindre segelyta i nya SRS tycker jag i grunden är helt rätt, och precis som det fungerar i alla andra mätregler också. Ser också att t.ex. dom lite lättare X-332 hade 1,24 förra året o nu har en av de vassare SRSv 1,216 i år.
  Doris är rätt tung på sina 10 m längd och lätt läns är nog svagaste registret med den lilla IMS spinnaren.
  Funderar faktiskt lite grann på att viktkompensera Doris med en länsspinnaker som är något större(större än std. som är IMS anpassad och smal/liten).
  Skulle tro att det blir SRSv c:a 1,23-1,24 då. Även om t.ex. en Arcona 340 är en betydligt större båt så har den faktiskt hela 35 kvm större spinnaker än våra båtar... D34SV/35 som i och för sig också är klart större båtar har också c:a 15kvm större spinn som standard. Klart mer rull på länsar 0-7 m/s.
  Vi får väl se, nu är det full satsning på W2SB i Arcona 400 o i morr´n ska vi ut o prova lite inför racet. Ska bli skitkul o testa Arcona, det blir premiär för mig :-)
  Peter, boka in Byxelkroken i höst!!
  Seglarhälsningar
  Stefan

  SvaraRadera