Sidvisningar förra veckan

söndag 25 juli 2010

Vilken kanonsommar! 25-30 grader o bara sol i nästan fyra veckor i sträck

Många ljumna nätter var det..

Bosse o Annika:s Contrast 33:a och vår Dehler 34 ligger sida vid sida på Innerrö straxt söder om Harstena. Vi följdes åt i 3 veckor som vi var ute i skärgården. Helt fantastiskt väder var det i en sanslöst vacker skärgård.

Vi var helt ensamma på de flesta öar, lite märkligt att inte fler söker sig en liten bit ut från farleden. Det finns ju nästan hur mycket öar med skyddade vikar som helst. Ligga o trängas i gästhamnar är ju ingen större hit, dit går vi bara om vi måste. På Gotland eller Öland t.ex. finns det inte så många andra alternativ än att ligga i gästhamn.
Livet är ju inte bara kappsegling.. ;-) På semestern är Dehlern en högst komfortabel "sommarstuga". På vår o höst funkar hon som en gigantisk leksak att kappsegla med. Kan det bli bättre?

På bilden ovan så fixar jag o Therese "folieknyten" som vi sedan fyllde med hackad potatis, lök, majs o olivolja o kryddor. Sedan lägger man knytena på grillen i 20 minuter. Kanongott till grillköttet.

Här kommer några bilder från sommaren på ostkusten 2010.

Bosse o jag tog jollen till Västkusten..?? Nejdå så här ser det faktiskt ut i vår ytterskärgård. Helt kala öar. Inte en liten buske ens om man nu tycker det ska se ut så... ;-))

För oss som känner till att solen går upp i ost och ned i väst så är det också relativt enkelt att konstatera var den s.k. "Framsidan" ligger.. :-))
Kråkelund och farleden söderut ses i horisonten. Fyren heter Strupö Ljungskär. Bosse njuter av att titta ut o se den obrutna horisonten österut.

Hustrun tar sig ett dopp utanför Byxelkrokpiren. 22 grader i vattnet. Sjömärket till inloppet syns i bakgrunden.

Vår yngsta son Henrik o Therese är upptagna i ruffen.. Våran Didi (en tik av märket Bichon Frise´) tittar intresserat på när matte kollar om det hänt nå´t på Facebook. Henke håller visst på o gör i ordning sitt nya kastspö, knyter fast ett drag eller nå´t.

Henke o jag cyklade till Ölands Norra för o köra lite gokart. På hemvägen passade vi på att kyla av oss lite på Neptuni ängar.

Lätt kryss i c:a 5,5 knop på väg till Byxelkrok. Gastarna Henke o hustrun Therese jobbar hårt på däck. :-)

2 kommentarer:

 1. Är det den nya stilen med låg placering av gastarna för att minska luftmotståndet? Borde vara bättre än att bromsa med armarna rakt ut ;-)
  Ni verkar ha haft en super performance tour! Ser att du hissat det nya ekologiska seglet fram men har kvar det Sri Lankesiska fabrikatet på storen.

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med - en kanonsommar! Och det är betydligt färre båtar söder om Arkösund. Stora Nassa i juli såg närmast ut som Grinda, minst 20 båtar på "Gubben". Det var annat i början av maj! Nästa år bär det söderut igen. Fina bilder!

  Hälsningar,

  Richard
  Dehler 29 "Josefin"
  d29josefin.blogspot.com

  SvaraRadera