Sidvisningar förra veckan

söndag 29 april 2012

Arcona o Dehler sida vid sida

Janne´s Arcona 400 (2003:a) Xena till höger i båthallen ligger nu snart klar för Watski2StarB. Janne o hans fru Eva har kört hårt med bottenfinish, nya segel, spinnbom, dubbla spinnstrumpor, massa block, "fjantlatta" m.m. Nu är det snart dags o skicka in segelmåtten till SSF så vi får ett SRS certifikat.
Doris (2007:a) som ligger bredvid till vänster i hallen är också klar för "splash" vilket kommer att ske i morgon f.m. 30 april kl 9.30.
Ska bli riktigt kul o segla Arcona på W2SB. Har f.ö. aldrig seglat någon Arcona 400. Janne som har gastat massor på Doris påstår att båtarna känns väldigt lika trots att Arconan är två snäpp större. Båtarna är hursomhelst barn av precis samma tid och därmed präglade av den senare perioden av IMS. Båda båtarna har 150% genua och är klart allround, möjligen en viss svaghet på lätt läns då standardspinnakrarna är relativt smala. Båda båtarna har klart goda kryssegenskaper. Dehler 34DD är relativt sett något slankare och 1,80 meter kortare än Arcona 400 som har +8,4 procentenheter högre SRS än Dehler 34DD.
Skitkul ska det bli hursomhelst!
Stefan K

2 kommentarer:

  1. Två mycket fina båtar! Växlar ju min ytterst sparsamma racing mellan samma :-)
    Skall bli kul att höra din jämförelse. Tycker själv att det tydligt märks att Arconan är två storlekar större båt på gott och ont. Upplever den som lite tåligare när man är owerpowered, skär inte upp lika snabbt som Dehlern. Grymma kryssbåtar båda två! Lycka till, följer er från soffan!
    Falken

    SvaraRadera
  2. Armchair adventure är inte det sämsta. Kommer ihåg att ett fanns ett program som hette så i TV3:s barndom.

    SvaraRadera