Sidvisningar förra veckan

torsdag 28 april 2011

Årets trim till Watski2SB... belysning i kylboxen

En liten dubbel-LED lampa från SeaSea, en microswitch från ELFA, en hängsäkring, lite lödning så var den saken klar. Nu kommer vi att hitta alla godsaker i kylen också. Kan det bli så mycket bättre?
StefanK

4 kommentarer:

 1. Ja du kan ju ställa upp masten...

  Men bortsett från det så är din båt något som t ex HR-varvet skulle kunna åka på studiebesök till ;-)

  SvaraRadera
 2. Det har ju varit mast tvärs hela vintern.. nu är den uppe vertikalt. Many thanks Erik!
  Betr HR-varvet så tror jag inte dom nedlåter sig att titta på en synnerligen välbyggd Dehler.. "not invented here" syndromet du vet!
  //Stefan

  SvaraRadera
 3. Hej Stefan, är på gång att skruva på några cam cleats, linlöpare m.m. på Vitesse, kom då att tänka på ditt blogginlägg för ett år sedan med superbra tips kring att skruva i Dehlers NPG-gelcoat. Känner mig dock ändå lite osäker. Drar du i skruven så att den fäster i aluminiumförstärkningarna eller, där du kommer åt och så krävs, drar du igenom och fäster med bult och bricka?
  //Douglas

  SvaraRadera
 4. Hej Douglas! Tyvärr så finns det inte aluminiumplåtar på alla ställen.. o inte kommer man åt på baksidan heller ibland. T.ex. så har vi satt dit Harken swivel skotråttor för kicken på varje sida. Dessa har jag faktiskt skruvat med de kraftigaste plåtskruv som passade 5,4 mm tror jag. Laminatet var kraftigt o dessutom "dubbelt" i och med att det var sandwich. Det är viktigt att borra exakt hål som skruvens kärna. Sedan långa skruvar som går igenom båda laminaten. Limmade/tätade också med sikaflex. Känner ingen som helst oro för att dessa ska lossa, det är tre skruvar i varje beslag.
  Nu skrev jag inte att man ska försänka lite i NPG-gelcoaten innan man drar i skruvarna, men det vet du ju redan...
  Seglarhälsningar
  Stefan

  SvaraRadera