Sidvisningar förra veckan

lördag 23 januari 2010

Nyheter D32JV/DD o D35 Racing


Mer info finns på; http://www.dehlerclub.se/
Dehler Design group((DD) har tillsammans med Judel/Vrojlik (J/V) gjort det igen! En klassisk Dehler Design som säkert kommer att bli en hit precis som sin lillasyster D29 och storasystrar D33/34. Förskeppet har en aningen V-formad profil precis som tidigare J/V 29/33/34/36/39. Simonis-Voogt båtarna har ett klart plattare förskepp. Bredden i akterskeppet på nya D32 är också aningen/ relativt smalare än på de tidigare styvsyrrorna 34/44SV vad jag kan se. Om det är bra eller inte är svårt att veta.
Min gissning är att Dehler 32 kommer att få ett SRS/LYS på 1,23-1,24 ungefär som de vassa Dehler 33 och därmed strax under storasyrran Dehler 34 med SRS-LYS på 1,25.

Ska bli riktigt kul att "Egon frågvis" ska få träffa paret Judel & Vrojlik för att om möjligt kunna räta ut lite frågetecken om båtdesign..

Anders Nilsson/Öresundsregatta som har örnkoll på nyheterna har varit i Dusseldorf o fotat.
Kolla bilderna på; http://www.sundetregatta.blogspot.com/

Nyheten om en betydligt lättare och upphottad Dehler 35 (tidigare 34SV) i epoxi kommer kanske inte heller som en överraskning. Det är riktigt tufft i 35 fotsklasen också och Dehler kommer nu att ta upp kampen med X-35 och First 35 och Arcona 340 på allvar. X-34 som jag tycker är lite mer åt cruisinghållet har kanske inte varit något problem ens för den lite mindre men sportigare Dehler 34DD/JV. T.ex. X-332 och X-332 Sport är också ruskigt vassa båtar. Dom känns också lite "sportigare" än nya marginellt större X-34... tycker jag iallafall.
Inget snack om att D35 har ett snabbt skrov o en riktigt pimpad sådan kan säkert flytta SRS-LYS från nuvarande "låga" 1,27 till en bra bit över 1,30 utan problem. Skulle tro det blir en lättare T-köl med djupgående på c:a 2,20, epoxiskrov, kolmast, light inredning/skott i fanerad divinycell m.m. Ska bli riktigt intressant att se den kommande specifikationen. Kan man kapa 800kg så kommer det definitivt att börja hända saker..
StefanK

7 kommentarer:

 1. Nu har Sundetregatta-Anders (Grynet) lagt in lite bilder på Dehler 32!

  SvaraRadera
 2. Även film från mässan!
  "Sportigare" - jag gissar att det är jämförelsen 34SV - 34DD du menar ;-)

  SvaraRadera
 3. Erik jag menade givetvis att Dehler 34(DD=DehlerDoris) är lite sportigare än X-34. Det är bara att titta på förhållandet SA/Depl.
  Skillnaden blir givetvis störst i "light air-upwinds".
  StefanK

  SvaraRadera
 4. X-34 är snabbare än X-332, bara så du vet.

  SvaraRadera
 5. Absolut, X-34 är en större och snabbare båt än X-332. Det var inte riktigt det som jag menade med "sportigare". Fast en variant av X-332 heter ju t.o.m. Sport..o den har väl SRS-LYS 1,28 om jag minns rätt från Ornö Runt?
  Elvström 717 är nog ännu "sportigare"..
  StefanK

  SvaraRadera
 6. Du missade verkligen något på mässan.
  Blev tanten glad? Fick ni tårta. ;-)

  SvaraRadera
 7. 80-åringen heter Walter.. o visst blev det tårta. Doris teamet får nog focusera på att bli först i mål på banan istället för att vara först med att publicera Dehler-nyheter :-)
  Kul att du har lagt ut riktigt bra bilder, jag vet att Johan W. också uppskattar det.
  En annan grej, vilken spinnstrumpa är bäst? Finns det andra typer än North/Royal?
  StefanK

  SvaraRadera