Sidvisningar förra veckan

söndag 25 oktober 2009

"Uberraschung" från Dehler, Nya Dehler 32 JV !

Många har nog gått o väntat på hur nya Dehler 29 JV "Face-Lift", skulle se ut..
O så kommer det plötsligt en Dehler 32 bara sådär utan förvarning..!
Jättekul att "det rör på sig" i Freienohl (och i Greifswald antar jag...).
Jag skulle tro att en del prylar i 32:an är "synergieffekt" via Hanse som nu äger Dehlervarvet.
Spännande är det iallafall!
På "fantombilden" ser det ut som om det är s.k. "Tysk skotning". Inte direkt min grej. Storen har nästan samma storlek som vår 34:a och det behövs definitivt inte winsch för att skota den.
Man ska kanske inte dra för stora växlar av den "datortillverkade" bilden tror jag.
StefanK

3 kommentarer:

 1. För shorthanded- och familjesegling så gillar jag traditionell storskotstalja bättre. Lättare att släppa ut och ta hem snabbt även om det kan krävas lite mer kraft än om man använder vinsch. Fast det går ju att leda upp storskotet till lovartsvinschen om man skulle behöva...

  Annars ser den kul ut och med 1,17 på Dehler 29 så borde den här komma upp 5-6 pinnhål till.

  SvaraRadera
 2. Provseglade en arcona 34 tillsammans med en av sveriges mest välrenomerade segelmakare. Något större storsegel men...han rådde mig att välja till tyskt system. Mycket snabbare, enklare, man kan använda skotet i stället för ledvagnen i byarna var argumenten. Kommer själv att speca tyskt på nästa båt, tror att det kommer att vara nyckeln till min framgång till som shorthandseglare....; )

  L

  SvaraRadera
 3. Arcona har över 10% större storsegelyta och kan säkert behöva winsch. Nå´nstans där går väl gränsen för att sätta dit "tyskt system" rent kraftmässigt. Det tristaste är kanske att behöva ha de extra winscharna "i vägen" på bästa sittplatserna.
  Trist att harken inte längre säljer sitt "Magic Block". Det var helt perfekt då man busenkelt kunde växla mellan 1:6 eller 1:12 utväxling. Man överskotade lite vid en lätt lovning i se´n hade man direkt en 1:12 utväxling.
  StefanK

  SvaraRadera